fbpx
Право

Іван Салій вважає, що Голубченко не дотягує до голови КМДА

А. Голубченко не дотягує до голови КМДА – І. Салій.

  Після відсторонення О. Попова з посади голови Київської державної міської адміністрації, виконуючим обов’язки голови КМДА став перший заступник Анатолій Голубченко КИЇВ. 18 грудня. УНН. Анатолій Голубченко – гарний чиновник, однак за багато років праці на посаді заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) не проявив себе і не дотягує до посади голови КМДА. Таку думку УНН висловив голова ради "Київської муніціпальної ради", голова Київської міської державної адміністрації 1992-1993 років Іван Салій.

 "Анатолій Костянтинович все таки до голови Києва не дотягує. За стільки років він уже міг виятиви себе по-іншому. Він за внутрішнім харакретом не набув значної підтримки киян. Він гарний чиновник, але на других ролях. Може йому це буде прикро чути. Але це хтось повинен йому сказати, бо він цього так і не дізнається", – вважає І. Салій.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Крім того, він нагадав, що коли А. Голубченко був профільним заступником мера Леоніда Чернівецького, в Києві були проблеми з прибиранням снігу. Такі ж проблеми були з прибиранням снігу і цієї весни, однак замість Голубченка, зняли першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака.

 "Він тепер повинен робити це, чого раніше не проявляв", – вважає діяч. І. Салій зазначив, що на думку Київської муніципальної асамблеї, сьогодні киянам потрібно створити тимчасову міську адміністрацію Києва.

 "Сьогодні потрібна тимчасова міська адміністрація та виконуючий обов’язки голови адімністрації. Адміністрація повинна бути сформована киянами та фахівцями, які знають Київ протягом не однієї кризи. І ні в якому разі зараз це не відновить довіру до адміністрації та кадрів, яких "завозять", – вважає І. Салій.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 На його думку, зараз головний чинник це довіра киян. І які б у влади не були кандидати у мери столиці, наприклад віце-прем’єри, кияни його зараз не сприймуть. Зараз треба міняти законодавства, і знову об’єднати обов’язки мера та голови КМДА. Свого часу ці дві посади роз’єднали за сприяння "регіоналів", щоб замість Л. Черновецького в крісло мера протягнути О. Попова.

 "Вибори треба було проводити перед Євро-2012. Тоді О. Попова могли навіть обрати. Тоді уряд все будував, М. Азаров фінансував, проводив наради, а Попову це було як піар. А тепер коли у нього проблеми і він залишився один на один у кризовій ситуації, не має того масштабу особистості", – зазначив діяч.

 Джерело: УНН

Читайте також: