fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Про дії влади, які створили небезпеку для життя Кличка, країнам ЄС повідомила партія “УДАР”

«УДАР» повідомив посольствам країн ЄС і низки інших держав про дії влади, які створили небезпеку для життя Кличка.

«УДАР» повідомив посольствам країн Євросоюзу і ряду посольств інших країн про дії влади, які створили небезпеку для життя лідера партії Віталія Кличка та інших громадян.

Як повідомили УНІАН у прес -службі партії, за словами народного депутата від «УДАРу», керівника юридичного супроводу партії Валерія Карпунцова, йдеться про відмову 24 листопада посадити літак з Кличком на борту в аеропортах «Бориспіль» і «Жуляни». «Заборона була дана на висоті 100 м при випущених шасі і повній готовності до посадки, при видимості 50 м», – сказав Карпунцов.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Народні депутати провели власне розслідування, і документи, щодо викладених фактів, направили в зарубіжні посольства. За словами Карпунцова, в посадці літака було відмовлено нібито через проведення антитерористичних заходів. Водночас, сказав він, повідомлення про заборону посадки пілоти отримали значно раніше, ніж відповідні органи отримали інформацію, яка нібито стала підставою для проведення антитерористичних заходів. При цьому під час дії цієї заборони інші літаки в «Борисполі» і «Жулянах» здійснювали посадку.

Карпунцов зазначив, що у всіх випадках про рішення щодо проведення антитерористичної операції негайно інформується президент.

«Влада створювала штучні перешкоди у посадці літака, що могло призвести до авіакатастрофи», – підкреслив Карпунцов і нагадав, що посадка літака була здійснена в аеропорту міста Кривий Ріг. При цьому при посадці ніяких заходів антитерористичного дії не було здійснено.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Як повідомляв УНІАН, 24 листопада на Європейській площі Києва відбувся багатотисячний мітинг за євроінтеграцію України. На мітингу не було голови партії "УДАР" Кличка. Він повертався з-за кордону, але нібито через погодні умови літаку, в якому він перебував, не дозволили посадку в Києві. За інформацією прес-служби «УДАРу», літак сів в іншому місті, і Кличко поїхав до Києва на автомобілі, щоб взяти участь у мітингу в столиці.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: