fbpx
Економіка

Новий формат ведення Книги обліку доходів і витрат – відтепер ще зручніше!

  ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що з жовтня поточного року приватні підприємці на загальній системі оподаткування та самозайняті особи отримали право самостійно обрати формат ведення Книги обліку доходів і витрат в електронному або паперовому вигляді. Відповідне програмне забезпечення найближчим часом буде доступне через електронний сервіс „Електронний кабінет платника податків” в режимі „Ведення книг обліку доходів і витрат та книги обліку доходів в електронному вигляді та формування відповідної податкової декларації”, який на сьогоднішній день знаходиться на стадії розробки та тестування.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Разом з тим, запрошуємо всіх фізичних осіб – підприємців, що обрали загальну систему оподаткування та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність за місцем обліку зареєструвати нову Книгу обліку доходів і витрат.

 Крім того, звертаємо Вашу увагу на рекомендації Міндоходів щодо продовження ведення до закінчення поточного року Книги за старою формою. Оскільки декларація за 2013 рік подається за результатами календарного року і заповнюється на підставі даних Книги, яка велась за формою згідно наказу №1025.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Довідково: наказ Міністерства доходів і зборів України від 16.09.2013 року № 481. "Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи – підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядку її ведення", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.10.2013р. за № 1686/24218 та набрав чинності з 18 жовтня 2013 року.

  За матеріалами: ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів м. Києві

Читайте також: