fbpx
Економіка

Для добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування потрібно укласти відповідний договір!

  ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що статтею 10 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» визначено коло платників, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 Такі платники подають до органу доходів і зборів за місцем проживання відповідну заяву в порядку та за формою встановленою Міндоходів України, за погодженням з Пенсійним фондом та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 Орган доходів і зборів, що отримав заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, має право перевіряти викладені в заяві відомості та вимагати від особи, яка подала заяву, документи, що підтверджують зазначені відомості.

 З особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, органом доходів і зборів укладається договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до типового договору.

 Платники єдиного внеску беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування протягом строку, визначеного в договорі про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, але не менше одного року.

  За матеріалами: ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів м. Києві

Читайте також: