fbpx
Політика

Не можна дозволити Януковичу вступити в МС – Яценюк

  Лідер партії «Батьківщина» Арсеній Яценюк нагадав, що 17 грудня президент України Віктор Янукович вирушає до Росії. За його словами, саме з цієї причини опозиція збирає в той же день Народне віче, мета якого полягає в тому, щоб не дозволити главі держави вступити до Митного союзу.

Яценюк підкреслив, що це пріоритетне завдання для всіх.

Як зазначив політик, Народне віче повинно донести до президента та його адміністрації думку всієї України.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Ми не хочемо під ярмо. Одного разу це вже було зроблено 360 років тому – ледве вилізли» , – сказав Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що український народ вже висловився проти нового Радянського союзу, проти Митного союзу і сказав своє «Так» лише Європейському союзу .

Яценюк заявив, що Янукович повинен знати, що не має мандата українського народу на підписання угоди про членство в Митному союзі.

«Така угода ніколи не буде прийнята народом. Це той голос, який він повинен почути, і це воля українського народу, яка повинна бути виконана», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Лідер «Батьківщини» відзначив, що вже сьогодні народ застерігає Януковича від будь-яких спроб продати Україну в обмін на свій другий президентський термін. За його словами, Україна залишиться незалежною країною, підпише угоду з Європою і отримає нову українську європейську владу.

Яценюк закликав не допустити підписання Януковичем угоди з Митним союзом (відео):

Читайте також: