fbpx
Політика

Українці усвідомлюють, що імпічмент Януковича неможливий – Луценко

Лідер руху «Третя українська республіка» Юрій Луценко закликав опозиціонерів обдумано ставитися до висунення будь-яких вимог до влади. На думку Луценка, сьогоднішній Євромайдан відрізняється від Майдану зразка 2004 року.

«Він прагматичний і скептичний. Він не скандує прізвища вождів. Він не зібрався під якусь партію чи одного лідера », – розповів політик.

Луценко зазначив, що сьогоднішній Євромайдан «тестує політичних лідерів». Якщо потрібно, впевнений політик, то Майдан сам «відформатує політиків». Саме це і подобається Юрію Луценку в нинішньому Євромайдані.

Також політик повідомив, що дуже багато спілкується з українськими громадянами в рамках Євромайдану. Зокрема, пояснив Луценко, він постійно чує від українців «дуже тверезі речі». Це не потрібно плутати з тим, що часто звучить зі сцени на Майдані Незалежності. Багато людей добре розуміють, запевнив він, що зараз в Україні немає закону про імпічмент президента.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Панове хороші, давайте не кидатися фразами!», – просить Юрій Луценко.

За словами політика, перший же день Євромайдана лідери української опозиції завищили планку вимог. Наприклад, розповів Луценко, в першій резолюції опозиції слово «імпічмент» прозвучало близько 10 разів. Незважаючи на це, всі чудово розуміють, що зараз імпічмент неможливий.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Як додав Юрій Луценко, лідери української опозиції виявилися «заручниками своїх завищених вимог і нібито радикалізму сьогоднішнього Євромайдану». Проте, пояснив політик, зараз немає ніякого «радикалізму Майдану». Більшість українців, які мітингують у Києві, прекрасно розуміють «межі можливого».

«Напевно, серед нас є такі люди, які не розбираються в законах, проте вони відчувають, що можна, а чого не можна сьогодні досягти», – підкреслив Юрій Луценко.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: