fbpx
Політика

У Польщі почалася кампанія за скасування віз для України

Впливові польські видання почали кампанію на підтримку європейської інтеграції України. Зокрема, польське видання Rzeczpospolitа раніше оприлюднило заяву, в якій вимагало від європейських і польських політиків скасувати в’їзні візи для українських громадян. Крім того, польські журналісти закликали чиновників вплинути на офіційний Брюссель, щоб прийняти «спільне рішення щодо України».

«У першу чергу повинна послідувати декларація про скасування в’їзних віз для українців. Слід дати їм можливість більш легкої подорожі по державах Євросоюзу», – заявили у виданні Rzeczpospolitа.

Редакція видання назвала позицію офіційного Брюсселя щодо України «тестом на можливості Європейського союзу – хоча, можливо, цього ще не розуміють прості обивателі брюссельських салонів». Польські журналісти закликали членів Євросоюзу підтримати європейські прагнення української держави.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Якщо Європа не зможе скласти цей іспит, то від цього буде непоправна шкода. Євросоюз втратить, і попросту закриє себе на Сході, на багато років, втративши довіру», – упевнені журналісти.

Також в газеті вважають, що в непростій ситуації Польща повинна зіграти головну роль і надати допомогу Україні. Адже зараз Україна, як і Польща свого часу, намагається «вирватися з-під щільної опіки Москви». На думку поляків, українські громадяни були і раніше є європейцями. Той факт, розмірковує видання, що Україна зараз не входить до складу Євросоюзу – це лише наслідок трагічної долі української держави. У виданні вважають, що сьогодні в України є хороший шанс усунути таку несправедливість.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Інша впливове польське видання Wyborcza також вирішило почати кампанію на підтримку Україні. Газета хоче зняти фільм, в якому підтримає євроінтеграційні прагнення східних сусідів.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: