fbpx
Право

Засуджена Ю. Тимошенко напередодні була ознайомлена з викликом на засідання суду – ДПтСУ

  Засуджена Ю.Тимошенко ознайомлена з викликом до суду – ДПтСУ

 Прес-служба ДПтС України наголошує, що засуджена Ю.Тимошенко напередодні була ознайомлена із викликом на засідання суду, що заплановане на 6 грудня поточного року у справі стосовно діяльності корпорації ЄЕСУ. Про це УНН повідомили у прес-службі відомства.

 За повідомленням, сьогодні начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков під час спілкування із засудженою запропонував їй взяти участь у судовому засідання шляхом використання відео конференції, що передбачено чинним КПК.

 "Засуджена, як і усі попередні рази, від цієї пропозиції відмовилася. Жодних заяв щодо свого бажання або ж небажання брати участь у засіданні 6 грудня вона поки що не писала. В залежності від бажання засудженої, ДПтС підкреслює свою готовність організувати етапування засудженої Ю. Тимошенко до Київського районного суду м. Харкова", – йдеться у повідомлені.

 Нагадаємо, суд переніс розгляд "справи ЄЕСУ" на 6 грудня 2013 року у зв’язку з неявкою підсудної Юлії Тимошенко. Як відомо, справа ЄЕСУ була порушена у жовтні 2011 року за замах на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет міністрів України зобов’язань приватної корпорації ЄЕСУ перед Міноборони РФ у розмірі 405 млн 500 тис дол., або 3 млрд 233 млн 254 тис 250 грн, тобто Ю.Тимошенко висунуто звинувачення у скоєнні злочину за ч.2 ст.15 та ч.5 ст.191 КК.

 Перше судове засідання у справі ЄЕСУ у Київському районному суді Харкова відбулося 19 квітня 2012 року. Проте, з того часу суд фактично не просунувся у розгляді справи: Ю.Тимошенко знаходиться понад рік у лікарні і щоразу відмовлялася від етапування до зали суду.

 Джерело: УНН

Читайте також: