fbpx
Політика

Кучма пов’язав Леніна і зрив підписання Угоди з ЄС

Уряд України вирішив припинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з причини великої економічної залежності від Росії. Така залежність від Росії була впроваджена ще в комуністичний час. Про це стало відомо з інтерв’ю екс-президента України Леоніда Кучми, який поспілкувався з польськими журналістами.

Екс-президент України стверджує, що зрив підписання Угоди про асоціацію з ЄС стався з причини того, що в Києві не встигли виконати ще умови Брюсселя. Крім того, український уряд зіткнувся з великим тиском з боку Росії.

За словами Леоніда Кучми, питання залежності національної економіки України від Росії йде в «комуністичне минуле».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Сильна економічна залежність української економіки від Москви залишилася ще від радянських часів. Це Ленін визначив, що економічна система держави повинна бути влаштована таким чином, щоб виробництва з периферії максимальним чином залежали від центру. Наслідки такої політики ми як і раніше відчуваємо в Україні», – зазначив Леонід Кучма.

Екс -президент розповів, що на виробництвах, які серйозно залежать від російської сторони, працює приблизно 400 тисяч українців.

«У цих людей є сім’ї. Це означає, що існування 1,5 мільйона осіб зараз залежить від Росії. Якщо в Росії реалізують свої погрози після підписання Угоди про асоціацію з ЄС, то це загрожує Україні ще великим вибухом. Тільки вже не на захист ідей, а за хліб», – додав Кучма.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

На думку екс-президента України, основна помилка нинішньої влади полягає у відсутності діалогу з простими громадянами.

«Потрібно організувати круглий стіл і буквально на пальцях показати українським людям, що відбувається. Інакше – криза поглиблюватиметься», – підсумував Кучма.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: