fbpx
Політика

У діалозі між Україною та ЄС Росія зайва – Кравчук

Колишній президент України Леонід Кравчук не бачить сенсу в проведенні тристоронніх переговорів межу Україною, Євросоюзом та Росією. Останню він вважає зайвою в цьому діалозі.

«Діалог потрібен, тільки діалог, це не означає створення якогось тристороннього органу, це нереально. Діалог можливий на тимчасовій основі, тобто коли Україна вступає в Євросоюз, то вона має діалог з Євросоюзом, Росія тут ні до чого. Тому що незрозуміло, яка роль Росії, вона буде нам констатувати, де ставити підпис», – заявив Леонід Кравчук.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Водночас екс-президент вважає, що в Україні назріла ситуація, коли необхідно переходити на новий рівень спілкування з Росією. За останні кілька років багато чого змінилося на політичній арені обох держав: Росія намагалася створити єдину державу Росія – Білорусь, Євроазіатський союз, також з’явився Митний Союз. Україна, в свою чергу, теж визначилася зі своїм зовнішньополітичним курсом на Європу. Тому, та угода про стратегічне партнерство з Росією, яка була прийнята раніше, вже не актуальна. Зараз назріла необхідність прийняти нову стратегію відносин України з Росією – вважає Леонід Кравчук.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: