fbpx
Новини світу

Майдан сам розійдеться і його розпускати не потрібно, якщо ми запропонуємо покарати тих, хто винен – ​​Л. Кравчук

Кравчук розповів, за яких умов люди можуть піти з Майдану

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що складність Майдану сьогодні полягає в тому, що там немає одного лідера, якого б люди слухали.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

"Майдан ніхто не скликав. Люди самі прийшли. І сьогодні, коли їх запитують: "Скільки ви будете тут перебувати?", то відповіді приблизно дві: "Скільки хочу", а інші відповідають: "Поки не доб’ємося своїх цілей". Це говорять учасники Майдану. І те, що, скажімо, на Майдан прийшла опозиція і три лідери опозиції – це зовсім не означає, що вони його скликали. Складність Майдану сьогодні в тому, що немає одного лідера, якого б слухав Майдан. Чому Майдан 2004 року не пішов до Кабінету Міністрів, Верховної Ради, до адміністрації президента і не блокував? Тому що Майдан слухав Ющенка. Він був авторитетом на Майдані, і коли він говорив, що не потрібно цього робити, то Майдан його слухав. Зараз немає такого авторитетного лідера, якого могли б послухати і тому це – небезпека", – сказав Кравчук.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

З приводу того, як довго люди можуть стояти на Майдані, Кравчук сказав наступне: "Якщо ми запропонуємо покарати тих, хто винен, почнемо загальнонаціональний круглий стіл, зробимо реальні кроки до підготовки підписання євроасоціації, тоді Майдан сам розійдеться і його розпускати не потрібно".

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: