fbpx
Політика

Довибори до Верховної Ради. ЦВК України зняв з реєстрації 55 кандидатів у нардепи

Представники Центральної виборчої комісії України під час сьогоднішнього засідання скасували свої рішення щодо реєстрації 55 -ти кандидатів у народні депутати України. Йдеться про реєстрацію кандидатів на повторні вибори до Верховної Ради по п’яти округах.

Крім того, під час засідання ЦВК України вніс відповідні зміни до бюлетенів для голосування в п’яти проблемних округах. Зокрема, центрвиборчком виключив з бюлетенів прізвища вибулих кандидатів у нардепи.

Повідомляється, що у виборчому окрузі № 94 (Обухів) відмовилися брати участь у виборах 45 кандидатів з 84. Як підсумок, в бюлетень внесуть лише 39 кандидатів. З цієї причини загальна довжина бюлетеня на окрузі № 94 зменшиться на 10 см, склавши 90 см.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

В окрузі № 94 відмовилися від участі у виборах мер Українки Павло Козирєв, однофамілець єдиного кандидата від опозиції Віктор Романюк. Також від участі у виборах відмовився Сергій Власенко, – повний однофамілець адвоката екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

У виборчому окрузі № 132 (Первомайськ) відмовилися від участі в повторних виборах 2 з 13 -ти зареєстрованих кандидата: Михайло Соколовський, який раніше очолював обласну організацію «Батьківщини» і Дмитро Соколов, бізнесмен з Дніпропетровська.

У виборчому окрузі № 194 (Черкаси) з реєстрації зняли главу корпорації «Богдан» Олега Свинарчука. Тепер в даному окрузі балотуються лише 16 кандидатів. В окрузі № 197 (Канів) від участі в повторних виборах відмовився один кандидат – Павло Костенко. У виборчий бюлетень в цьому окрузі внесуть 16 кандидатів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

В окрузі № 223 (Київ, Шевченківський район) з реєстрації зняли 5 з 75-ти зареєстрованих учасників. Як підсумок, у виборах бере участь лише 70 кандидатів. Раніше в ЦВК України затвердили розміри бюлетеня в «столичному окрузі» в 20х100 см.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: