fbpx
Футбол

Вибори президента УПЛ не відбулися

Як і передбачалося, вибори президента української Прем’єр-ліги сьогодні не відбулися. Ми повідомляли про те, що вибори нового президента УПЛ перебувають під загрозою зриву через можливу відсутність на сьогоднішньому звітно-виборних загальних зборах представників деяких футбольних клубів.

У підсумку так і сталося. Повідомляється, що на сьогоднішнє зібрання не з’явилися представники шести українських клубів, а саме: київського "Динамо", дніпропетровського "Дніпра", луцької "Волині", львівських "Карпат", сімферопольської "Таврії" і як би дивно це звучало – київського "Арсеналу".

Регламент, для того, щоб прийняті в ході зборів рішення були легітимними, вимагає участі в роботі не менше 2/3 від загальної кількості учасників, тобто, на сьогоднішніх зборах мали бути присутні представники, як мінімум, одинадцяти клубів.

Нагадаємо, що єдиним кандидатом на посаду президента української Прем’єр-ліги був її нинішній керівник – Віталій Данилов. Також нагадаємо, що Віталій Данилов протягом 2005-2007 рр.. був президентом футбольного клубу "Харків", а в травні 2008 року він став виконуючим обов’язки президента УПЛ. У липні 2009 року Віталій Данилов був обраний президентом УПЛ, а 1 грудня 2009 року він був переобраний на цій посаді.

Ще раз президентом УПЛ Віталія Данилова обрали 9 грудня 2011 року. Тоді за його кандидатуру проголосували представники дев’яти з шістнадцяти футбольних клубів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: