fbpx
Політика

Віталій Кличко пропонує президенту України добровільно піти у відставку

В. Кличко пропонує В. Януковичу добровільно піти у відставку

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко закликає президента України Віктора Януковича добровільно подати у відставку. Про це він заявив на засіданні парламенту, передає кореспондент УНН.

 "Я звертаюся до В. Януковича. Ідіть у відставку ", – сказав В. Кличко.

Він також зазначив, по опозиція і надалі наполягатиме на дострокових парламентських і президентських виборах. Крім цього, як зазначив нардеп, опозиція і далі буде вимагати відставки уряду Азарова.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Відзначимо, сьогодні ВР може проголосувати за резолюцію недовіри уряду Миколи Азарова. Вчора комітет ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування вирішив рекомендувати парламенту прийняти за основу і в цілому проект резолюції під номером 3692 "Про висловлення недовіри уряду".

Відповідне рішення прийняли члени комітету в ході його засідання. Як відомо, в Києві з 22 листопада проходили акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, які були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

У ніч з 29 на 30 грудня бійці спецзагону міліції "Беркут" жорстоко розігнали мирну акцію протесту на Майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані. Після цього громадянські акції переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про підготовку до загальнонаціонального страйку. Серед основних вимог опозиції відставка уряду Азарова.

Джерело: УНН

Читайте також: