fbpx
Політика

Лідери опозиції сьогодні зустрінуться з послами Євросоюзу

Лідери опозиційних фракцій Арсеній Яценюк («Батьківщина»), Віталій Кличко («Удар»), Олег Тягнибок («Свобода») мають намір сьогодні, 30 листопада, зустрітися з усіма послами Євросоюзу. Про це сьогодні на брифінгу журналістам заявив глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Також він зазначив, що сьогодні опозиція має намір зареєструвати у Верховній Раді постанову про відправлення уряду Азарова у відставку. І хоча для прийняття відповідного рішення у сесійній залі голосів буде недостатньо (оскільки «Партія регіонів» представляє більшість), опозиція наполягатиме на його розгляді.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Водночас Олег Тягнибок закликав українських громадян 1 грудня о 12:00 прийти до пам’ятника Шевченку в парку ім. Шевченка в Києві і продовжити акції протесту проти нинішньої влади і за євроінтеграцію.

«Ми закликаємо завтра о 12:00 всіх українців прийти до пам’ятника Шевченку, ми продовжимо наші акції протесту і як представники парламентської опозиції беремо на себе повну відповідальність за боротьбу і опір всього українського суспільства проти чинного режиму», – зазначив "свободівець".

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Віталій Кличко пообіцяв, що опозиція робитиме все, щоб винні в останніх подіях (у першу чергу, Віктор Янукович та Віталій Захарченко) «понесли відповідь за те, що використовували "Беркут" для розгону демонстрантів». При цьому він додав, що якщо зараз не вжити заходів, то «Україна перетвориться на центр нестабільності в центрі Європи».

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: