fbpx
Новини світу

Помер актор театру і кіно Юрій Яковлєв

У ніч 30 листопада 2013 року на 86-му році життя помер актор кіно і театру, народний артист СРСР Юрій Яковлєв. Про це повідомляється на офіційному сайті театру імені Вахтангова.

Як повідомляють ЗМІ, посилаючись на директора театру Кирила Крока, артист помер у лікарні, куди він був доставлений після непритомності. Причину смерті актора директор театру не повідомив. Згідно з його словами, місце і час прощання з Яковлєвим назвуть пізніше.

Юрій Яковлєв народився в Москві в 1928 році. У 1952 році він закінчив Щукінське училище і відразу почав грати в театрі Вахтангова. Всього за 51 рік кар’єри в театрі актор зіграв більше тридцяти ролей. Останньою була роль у виставі «Пристань», яка була поставлена в позаминулому році і складався з декількох фрагментів за творами різних авторів. Яковлєв зіграв у ньому Миколу Олексійовича з «Темних алей» Івана Буніна.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Народний артист СРСР також виконав понад сімдесят ролей в кіно. Серед найбільш відомих його кіноробіт – ролі в картинах «Гусарська балада», «Іван Васильович змінює професію», «Кін -дза- дза» і « Іронія долі, або з легким паром».

За інформацією журналістів, радянському і російському режисерові Ельдару Рязанову вирішили поки не повідомляти новину про смерть його найкращого друга – Юрія Яковлєва.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Ельдар Олександрович відпочиває зараз, ми нічого не знали про смерть Юри», – повідомила дружина режисера Емма Валеріанова.

Вона також зазначила, що відключить всі телефони і зробить все, щоб її чоловік поки нічого не дізнався про смерть Яковлєва. Також дружина відомого режисера додала, що Рязанов мав намір зустрітися з Яковлєвим в понеділок.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: