fbpx
Новини світу

Прощання з Лесею Гонгадзе відбудеться 1 грудня

 Завтра у Львові попрощаються з Лесею Гонгадзе

 Прощання з матір’ю убитого у 2000 році журналіста Георгія Гонгадзе Лесею Гонгадзе відбудеться 1 грудня в Преображенській церкві у Львові. Про це повідомили УНІАН у прес -службі Львівської міської ради.

Як наголошується в повідомленні, завтра, о 19:30, відбудеться парастас і прощання з Лесею Гонгадзе у Преображенській церкві на вулиці Краківській. У понеділок, 2 грудня, о 12:00, відбудуться похорони.

Процесія від Преображенської церкви вирушить до кладовища у смт Брюховичі (біля Львова), де і поховають Лесю Гонгадзе.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Цієї ночі померла Леся Гонгадзе. Мама, яка любила свого сина, яка любила всіх нас, людина, яка завжди мала дуже велику позитивну енергію. Попрощатися можна буде завтра о 19:30 в Преображенській церкві. Також о 12:00 у понеділок пройде молитва в Преображенській церкві, і після цього процесія піде в сторону Брюховицького кладовища. Така воля сім’ї, там поховані батьки, там буде похована Леся Гонгадзе. Вона хворіла, але дуже мужньо трималася. Це особлива жінка. Я щасливий, що за життя з нею був знайомий», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

На 69-му році життя сьогодні близько 4:00 ночі Леся Гонгадзе відійшла у вічність. Леся Гонгадзе (Корчак) була корінною львів’янкою. Її батько Теодор Корчак був першим радіотехніком в Західній Україні. Сама Леся Гонгадзе – медик за фахом.

Джерело: УНІАН

Читайте також: