fbpx
Економіка

Подбайте про своє нинішнє та майбутнє

  Протягом тривалого часу однією з найбільш актуальних проблем в Україні у сфері оплати праці є зарплата в «конвертах».

 Саме у сфері виплати заробітної плати визначено найбільше випадків ухилень від оподаткування та порушень законодавства. Сьогодні значна кількість суб’єктів господарювання занижують заробітну плату працівникам або наймають їх на роботу без належного оформлення документів. Робиться це свідомо, з метою ухилення від сплати податків.

 Виплата зарплати в «конвертах» позбавляє наших громадян належного захисту. Від цих зловживань до місцевих бюджетів не надходять необхідні кошти, що безпосередньо пов’язано з рівнем життя і свідомо позбавляє громадян вирішити безліч соціальних проблем.

 Працівники, які одержують гроші в «конвертах», є заручниками самих себе. Отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, позбавляють себе соціальних виплат та гарантій. Виплата заробітної плати в «конвертах» – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні, так і кожному з нас.

 Громадяни, які погоджуються отримувати заробітну плату в «конвертах», не лише сприяють розвитку тіньових схем ухиленням від оподаткування, а й позбавляють себе соціальної захищеності, адже вони матимуть пенсію тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

 Фахівцями ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області постійно проводиться роз’яснювальна робота та співбесіди з суб’єктами господарської діяльності, під час яких їм доводиться інформація про необхідність легалізації найманих працівників, підвищення розміру заробітної плати та своєчасності сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

 Протягом 2013 року до інспекції надійшли скарги від трьох громадян стосовно порушень трудового законодавства керівництвом одного підприємства.

 Для з’ясування фактів, викладених у заявах громадян фахівцями інспекції була проведена фактична перевірка підприємства з питань дотримання податкового та іншого законодавства. В ході проведення перевірки встановлено, що заробітна плата, яка виплачувалась громадянам була проведена без утримання податку на доходи фізичних осіб. За результатами перевірки донараховано податок на доходи фізичних осіб та застосовані штрафні фінансові санкції за порушення податкового законодавства.

 ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області звергає увагу платників податків про необхідність легалізації найманих працівників, підвищення розміру заробітної плати та своєчасність сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області

Читайте також: