fbpx
Політика

У Києві на Євромайдан прийшло більше 100 тисяч осіб, – «Батьківщина»

У Києві понад 100 тисяч осіб беруть участь Народному Віче «За європейську Україну!». Про це стало відомо із заяви лідерів опозиції. Політики заявили про це на Європейській площі в Києві, повідомили в «Батьківщині».

Варто відзначити, що в даний момент Європейська площа заповнена, але люди продовжують прибувати на Народне Віче. Повідомляється, що деякі учасники почали розміщуватися на вулицях, які прилягають до Європейської площі.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Багато громадян тримають в руках прапори України і Європейського союзу. Крім того, у багатьох мітингувальників на одязі видно стрічки «Україна-ЄС».

Зараз на Європейській площі в Києві присутні лідери української опозиції Арсеній Яценюк («Батьківщина»), Олег Тягнибок («Свобода») та Віталій Кличко («УДАР»). Також на мітингу були помічені й інші народні депутати. Серед присутніх на мітингу помічена і Євгенія – донька Юлії Тимошенко.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Все почалося з того, що 21 листопада український уряд вирішив призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, Кабінет міністрів мотивував таке рішення «необхідністю розвитку економічних відносин з СНД і Російською Федерацією». Уряд України доручив профільним відомствам поновити діалог з державами СНД і Митного союзу, щоб активізувати торговельно-економічні зв’язки.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: