fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Кременчуцьку «Свободу» обшукали в рамках пошуку автора портрета Януковича з червоною крапкою на лобі – заява партії

У місті Кременчуці (Полтавська область) міліціонери провели обшук у представників ВО «Свобода». Стало відомо, що правоохоронці розшукували тих людей, які намалювали графіті -портрет президента України Віктора Януковича з червоною крапкою на лобі.

Представники обласної організації «Свободи» повідомили, що правоохоронці зробили обшуки у двох прихильників всеукраїнського об’єднання, – Антона Кірпи та Юрія Жогана.

«Причиною таких дій міліціонери назвали появу в місті Кременчуці графіті Віктора Януковича з червоною цяткою на лобі. У Юрія Жогана вони вилучили агітаційні плакати і ноутбук, а у Антона Кірпи – жорсткий диск з його особистого комп’ютера. 21 листопада 2013 року Антона Кирпу викликали на допит. Свої дії міліціонери пояснили відкритим кримінальним виробництвом за фактом появи 19 листопада 2013 в Кременчуці "зображення невідомої людини, схожої на президента Віктора Януковича, з червоною плямою на лобі"», – пояснили в партії.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За неофіційними даними, повідомили в «Свободі», вже проведено понад 10 обшуків. Всім підозрюваним інкримінують статтю «хуліганство». За цією статтею передбачено арешт до 6-ти місяців або обмеження волі строком до 5-ти років, стверджують у «Свободі».

Раніше повідомлялося, що графіті із зображенням «простреленої голови» президента Віктора Януковича в середу з’явилися на вулицях Кременчука. Правоохоронці за даним фактом відразу ж почали перевірку.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Варто відзначити, що 14 січня 2013 року в Зарічному районному суді Сум визнали винними 2-х націоналістів у малюванні графіті, на яких був зображений президент України Віктор Янукович. Зокрема, націоналістів засудили за частиною 2-ю статті 296-ї Кримінального кодексу, – «хуліганство, вчинене групою осіб».

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: