ЄС повинен пробачити борги України при євроінтеграції, як це було з Польщею

ЄС повинен надати Україні стільки ж преференцій, як і Польщі під час її євроінтеграції

ЄС не повинен "грати міченими картами", пробачивши 75 мільярдів доларів боргу Польщі і не пробачивши борги України при євроінтеграції. Про це журналістам в кулуарах парламенту заявив народний депутат Партії регіонів Михайло Чечетов, передає кореспондент УНН.

"Ми за масштабами набагато більша країна і коли Польщу приймали в ЄС, їй пробачили 75 млрд боргу, відразу ж "вливши" 75 млрд доларів в економіку Польщі. Україна за масштабами набагато більша, ніж Польща, і нам теж потрібні компенсації, тим більше, що в Україні будуть страшні втрати – втрати на російських ринках є катастрофою для економіки України. Україні необхідні компенсації ЄС в цьому випадку", – сказав Чечетов.

Related Post

Він додав, що поки ЄС не обіцяє будь-яких конкретних компенсацій. Незважаючи на те, що імплементація Угоди про асоціацію та договору про ЗВТ між Україною та ЄС зажадає від України 160 млрд доларів.

"Адаптація України до ЄС коштує 160 млрд доларів і нам потрібно, щоб ЄС компенсував хоч щось, хоча б 20 млрд доларів, які Україна вже втратила згідно з угодою між Україною і Росією по газу", – резюмував нардеп.

Джерело: УНН

Leave a Comment