fbpx
Політика

Європа вважає Україну країною третього світу – Симоненко

  Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час виступу в парламенті заявив, що на тих умовах, які Європейський союз пропонує Україні, він працює з країнами третього світу, зокрема Азії, Африки та Латинської Америки.

Більш конкретно Симоненко згадав про Марокко, Чилі, Алжир, Палестину, ПАР, Йорданію, Ліван, Туніс та Мексику.

Як зазначив Симоненко, українські прихильники європейської інтеграції часто замовчують, що насправді так звана стратегія Східного партнерства не припускає вступу до Євросоюзу і тим більше рівноправності для українських громадян в Європі.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За його словами, дана стратегія, в першу чергу, спрямована на самозбереження Євросоюзу, який зараз зіткнувся із загрозою соціальної революції. У той же час, він звернув увагу на те, що окремі чиновники та експерти продовжують оспівувати Євросоюз, обманюючи тим самим український народ.

При цьому Симоненко нагадав, що минулого тижня прем’єр-міністр України Микола Азаров все ж визнав, що курс на євроінтеграцію привів до істотних економічних втрат, зокрема, до зниження експорту до Росії.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

«А це вже втрата десятків мільярдів доларів. Подальша ж втрата ринку країн Митного союзу загрожує закриттям сотень підприємств, масовим звільненням, різким зниженням доходів бюджету і подальшим падінням соціальних стандартів», – зазначив лідер КПУ.

Як він вважає, в кінцевому підсумку все призведе до того, що Україна перетвориться на сировинний придаток Європи.

За матеріалами: ru.golos.ua

Читайте також: