fbpx
Політика

Депутата Колесніченка хочуть позбавити мандата

 Підприємець з Севастополя Віктор Наганов оскаржує результати виборів по 225-му мажоритарному округу, на якому здобув перемогу депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко. Як наголошується, Наганов звернувся до суду, пославшись на порушення, встановлені в ході судових розглядів після оголошення результатів виборів.

Слід зауважити, що Наганов і сам брав участь у виборах як самовисуванець.

Судячи з усього, він вирішив наслідувати приклад Юрія Кармазіна, якому, шляхом звернення до Вищого адміністративного суду України, вже вдалося позбавити трьох депутатів їх мандатів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Віктор Наганов, у свою чергу, також наполягає на тому, щоб результати виборів по 225-му округу були скасовані. Як він стверджує, виборчі комісії на цьому окрузі були сформовані нелегітимно і це вже підтвердив суд, однак Центральна виборча комісія ніяк на це не відреагувала.

При цьому Наганов нагадав, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини, легітимними вибори можуть бути визнані виключно в тому випадку, якщо вони проводилися чесно – в іншому випадку необхідно проводити перевибори.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За його словами, якщо суд відхилить його позов, то він звернеться до ЄСПЛ.

За матеріалами: telegraf.com.ua

Читайте також: