fbpx
Новини світу

14 листопада Україна дізнається суперників у боротьбі за право проведення Олімпіади-2022

Сьогодні Україна дізнається суперників у боротьбі за право проведення Олімпіади-2022

 Останній день прийому заявок на право проведення зимової Олімпіади-2022 припадає на 14 листопада, у той же день Україна дізнається остаточний список суперників. Відповідну заяву зробив глава Національного олімпійського комітету Сергій Бубка на підписанні Декларації про наміри подати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор -2022 при ХХVIII Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету України, передає кореспондент УНН.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Олімпіада дає величезний поштовх для розвитку держави і для розвитку економіки і прискорює на 20-30 років. У нас серйозна конкуренція, але це дасть нам можливості заявити і про країну, і створити блага, про які ви чули. Остаточно ми дізнаємося 14 листопада, хто братиме участь. Ряд міст вже подали, я думаю, що остаточне рішення ще не всі прийняли", – заявив С. Бубка.

За словами голови НОК, варто враховувати, що основна витрата на Олімпіаді не буде лягати на саме проведення Ігор.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Потрібно завжди розуміти, основна витрата – вона не буде лягати на Олімпійські ігри тому, що створюється інфраструктура регіону, яка працюватиме на багато років. МОК завжди підходить до цих питань дуже уважно, він завжди поділяє бюджет на Олімпійські ігри і на інфраструктуру", – підкреслив С. Бубка.

Джерело: УНН

Читайте також: