fbpx
Політика

ЗМІ: «Мігрантам заборонять в’їжджати до Росії без страховки»

Як стало відомо російським засобам масової інформації, Державна прикордонна комісія під керівництвом віце-прем’єра Дмитра Рогозіна ініціювала опрацювання поправок. Згідно з цими поправками, всі мігранти будуть зобов’язані отримувати медстраховку і їм заборонять перебувати на території Росії довше, ніж 90 днів «в межах піврічного періоду» за відсутності візи та дозволу на роботу.

Повідомлення про те, що на засіданні уряду готові розглянути дані поправки до ст. 31.1 закону про НКО, з’явилося і на сайті російського уряду. Якщо вони будуть прийняті Держдумою, тоді в список соціально орієнтованих НКО зможуть потрапити організації, що займаються «адаптацією та інтеграцією мігрантів», що дозволить їм розраховувати на держпідтримку, в тому числі і у вигляді грантів.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Залучення НКО до вирішення проблем з міграцією міститься в стратегії державної національної політики Росії нарівні із створенням в регіонах «мережі державних адаптаційних курсів для іммігрантів і їх дітей з вивчення російської мови, історії та культури народів РФ, основ законодавства».

Включення в цей процес НКО зробить програму адаптації мігрантів «зрозумілою суспільству» і допоможе налагодити діалог, заявила голова комісії Громадської палати РФ з соціальної політики, трудових відносин та якості життя громадян Олена Тополєва-Солдунова.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: