fbpx
Політика

МЗС Нідерландів: «У Росії ЛГБТ не переслідують»

Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс заявив, що представники сексуальних меншин, не піддаються дискримінації в Росії, тому у них немає підстав шукати політичного притулку у Нідерландах за цією ознакою, особливо підкресливши, що раніше журналісти неправильно витлумачили його заяву на цю тему.

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ повідомили про заяву Тіммерманса, в якій той стверджував, що російський закон про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх є порушенням прав меншин і може стати підставою для надання Амстердамом притулку особам з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У своєму великому інтерв’ю російським ЗМІ міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс також сказав, що МЗС Нідерландів не має претензій до Росії у зв’язку з розслідуванням нападу на голландського дипломата в Москві.

"У нас склалося враження, що розслідування йде дуже ретельно. А як ви знаєте, ретельне розслідування займає певний час. Тому ми впевнені, що російська влада проводить ретельне розслідування справи пана Елдеренбоша. Ми будемо чекати результатів розслідування, і ми впевнені, що з нами цими результатами поділяться, як тільки вони з’являться", – сказав Франс Тіммерманс.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: