fbpx
Економіка

Україна проводить переговори щодо альтернативних поставок газу – Бойко

Україна в даний момент проводить переговори з метою розширення маршрутів альтернативної поставки природного газу з країн Євросоюзу. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко під час брифінгу в Кабінеті міністрів.

«Ми вважаємо, що всі альтернативні шляхи постачання газу, які можуть бути задіяні, будуть нами рано чи пізно використані», – запевнив Юрій Бойко.

Віце-прем’єр заявив, що зараз принциповим питанням для України є налагодження поставок блакитного палива через територію Словаччини.

«Держава, яка, як і Україна, входить до складу Енергетичного співтовариства, а також є членом Європейського союзу, на нашу думку, повинна допомагати нам у диверсифікації. Адже така політика не тільки Енергетичного співтовариства, а й Європейського союзу», – підкреслив Юрій Бойко.

Як додав віце-прем’єр-міністр, зараз для української влади є незрозумілою позиція Енергетичного співтовариства. Зокрема, пояснив чиновник, йдеться про відсутність сприяння Енергетичного співтовариства в налагодженні Україною реверсу природного газу з Європи. Крім того, це стосується питання будівництва «обхідних газопроводів», наприклад – «Південного потоку». На думку уряду, такі газопроводи загрожують національним інтересам держави.

«Ми вважаємо це утиском національних інтересів України. На мою думку, завдання Енергетичного співтовариства – це забезпечення рівних прав та можливостей, а також дотримання правил учасниками Енергетичного співтовариства в питанні поставки природного газу трубопроводами», – додав Юрій Бойко.

Віце-прем’єр міністр зазначив, що офіційний Київ направив письмове звернення на адресу комісара ЄС з питань енергетики. У цьому листі викладена офіційна позиція України щодо «газового питання».

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: