У захворюванні дітей на кір прокуратура Сарненського району підозрює посадових осіб

У Рівненській області спалах захворювання на кір, прокуратура підозрює посадових осіб у службовій недбалості

У Сарненському районі Рівненської області кількість хворих на кір збільшилася до 74 людей, з них 67 – діти. В інфекційне відділення районної лікарні госпіталізовано 13 дітей, решта з легкою формою перебігу захворювання перебувають на амбулаторному лікуванні.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області в середу, за фактом службової недбалості в діях посадових осіб органів охорони здоров’я та державної санітарно- епідеміологічної служби, які не прийняли заходи щодо запобігання спалаху захворюваності дітей кір, прокуратура Сарненського району розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Крім того, прокуратура області проводить перевірку в Головному управлінні Державної санітарно-епідеміологічної служби в Рівненській області та управлінні охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації з питань повноти вжиття заходів із запобігання поширенню та профілактики інфекційних захворювань серед дітей.

Related Post

4 листопада на сайті Міністерства охорони здоров’я повідомлялося про те, що в одній з шкіл Рівненської області захворіли 42 дитини. Спалах кору сталася в с. Цепцевичі Сарненського району серед учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. з 23 до 28 жовтня.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment