fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У захворюванні дітей на кір прокуратура Сарненського району підозрює посадових осіб

У Рівненській області спалах захворювання на кір, прокуратура підозрює посадових осіб у службовій недбалості

У Сарненському районі Рівненської області кількість хворих на кір збільшилася до 74 людей, з них 67 – діти. В інфекційне відділення районної лікарні госпіталізовано 13 дітей, решта з легкою формою перебігу захворювання перебувають на амбулаторному лікуванні.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області в середу, за фактом службової недбалості в діях посадових осіб органів охорони здоров’я та державної санітарно- епідеміологічної служби, які не прийняли заходи щодо запобігання спалаху захворюваності дітей кір, прокуратура Сарненського району розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Крім того, прокуратура області проводить перевірку в Головному управлінні Державної санітарно-епідеміологічної служби в Рівненській області та управлінні охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації з питань повноти вжиття заходів із запобігання поширенню та профілактики інфекційних захворювань серед дітей.

4 листопада на сайті Міністерства охорони здоров’я повідомлялося про те, що в одній з шкіл Рівненської області захворіли 42 дитини. Спалах кору сталася в с. Цепцевичі Сарненського району серед учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. з 23 до 28 жовтня.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: