fbpx
Політика

У майбутньому році Росія залучить не більше 2 млн мігрантів

Як повідомляється на сайті російського уряду, в наступному, 2014 році Росія залучить трохи більше 1,6 мільйона іноземних працівників.

На сайті уряду пояснюється, що квоти видадуть на 1 631 586 працівників-іноземців,зокрема, будівельників і ремонтників потрібно близько 557 тисяч осіб, майже 119 тисяч водіїв і машиністів рухомого обладнання, близько 108 тисяч робітників машинобудівної та металообробної промисловості, а також більш 275 тисяч некваліфікованих робітників. У невеликих кількостях потрібні керівники установ, фахівці в галузі науки, інженери і працівники сільського господарства. Кабінет міністрів вже затвердив більше 357 тисяч запрошень на в’їзд до Росії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Реалізація положень постанови дозволить здійснювати залучення іноземних працівників за встановлюваними пріоритетними професійно-кваліфікаційними групами відповідно до раніше заявлених роботодавцями вимог на використання їх на вакантних робочих місцях", – йдеться на сайті уряду.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що Міністерство праці Росії планує сформувати міжвідомчу комісію, яка і буде визначати потреби в гастарбайтерах і квотування їх в’їзду в країну для роботи.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: government.ru

Читайте також: