fbpx
Політика

США не хочуть бачити Іран на конференції “Женева-2”

На думку Вашингтона, Іран не повинен брати участь у конференції " Женева-2". Про це заявив представник Держдепартаменту США на спеціальному брифінгу для журналістів, який присвячувався зарубіжному турне держсекретаря Сполучених Штатів Джона Керрі.

У графіку глави американського зовнішньополітичного відомства значаться Єгипет, Саудівська Аравія, Польща, Ізраїль, Йорданія, ОАЕ, Алжир і Марокко. За словами дипломата, так само і Саудівська Аравія "абсолютно проти участі іранців" в "Женеві-2".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У Вашингтоні вважають, що до участі в "Женеві-2" повинні бути допущені держави, що прийняли всі елементи комюніке "Женеви-1", що пройшла в червні 2012 року. "А Іран цього не зробив", – заявив ведучий брифінгу.

Американський дипломат також додав, що в даний час Вашингтон активно обговорює з Ер-Ріядом можливості підтримки сирійської опозиції, необхідні для того, щоб її представники були готові вести переговори з режимом Башара Асада.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Торкаючись ситуації в Єгипті, представник Держдепу підкреслив, що візит Керрі в Каїр ніяк не пов’язаний з судовим процесом над колишнім президентом Єгипту Мухаммедом Мурсі.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: