fbpx
Кінотеатри

Російський фільм “Сталінград” став одкровенням для Китаю

На широкий екран в Китаї вийшла російська картина "Сталінград", сеанси йдуть відразу в семи тисячах кінотеатрів країни, при тому, що всього в КНР – 12 тисяч кінотеатрів. За опитуваннями китайської сторони, дивитися фільм планують більше половини жителів Піднебесної.

Творців картини дивує навіть не кількість глядачів, а незвична в наш час настільки здорова реакція китайців, адже здатність відчувати біль іншого, вміння оцінити самопожертву стали рідкісними в нашому  цинічному світі.  

Про Сталінградську битву, згідно з проведеним опитуванням, в Китаї знають більше 60 % публіки, а для решти, серед яких знаходиться і молодь, цей фільм став справжнім одкровенням. Яскраві спецефекти, 3D-формат – все це, звичайно, покликане привернути до екранів молодих – не випадково серед перших глядачів "Сталінграда" виявилися зірки китайських молодіжних серіалів.

"У цьому фільмі все прекрасно. І перш за все спецефекти. Прекрасна 3D-графіка, достовірне відтворення деталей. Все це зроблено з дивовижним реалізмом", – зазначив актор Жень Чжун. Йому вторить кіноактриса Хе Лінь: "Я своїми очима бачила, як одна дівчина вийшла із зали вся в сльозах і тут же кинулася вмиватися. У неї навіть туш потекла. Що тут ще додаси? Дуже емоційний фільм".

"Мені здається, російський стиль в кіно – це увага до деталей. Кожен план – як картина. І при цьому ідеальне поєднання зображення і музики. Все це дуже бере за душу", – підкреслив кінокритик Лю Цзінь.

За словами китайської сторони, там дуже чекають російські фільми і сподіваються, що і російський глядач побачить китайські картини.

За матеріалами: vesti.ru

Читайте також: