fbpx
Спорт

У Нью-Йорку завершився 43-й легкоатлетичний марафон

Вдруге поспіль переможцем Нью-Йоркського марафону став кенійський бігун Джеффрі Мутаі. Він подолав дистанцію в 42 км 195 м за 2 години 8 хвилин 24 секунди. Рекорд траси (2 години 5 хвилин і 6 секунд) також належить цьому спортсмену. Він був встановлений в 2011 році. Торік через руйнівний ураган "Сенді" марафон в Нью-Йорку не проводився.
 
Другим до фінішу цього року прийшов бігун з Ефіопії Тсегае Кебеде /2 години 9 хвилин 16 секунд/, третє місце зайняв кенієць Лусафо Ейпрілу /2 години 9 хвилин 45 секунд/.
 
Цього року в Нью-Йоркському марафоні взяли участь 48 000 осіб. Ці змагання, щорічно проводяться в першу неділю листопада починаючи з 1970 року, є одним з найбільших в США (з цим забігом за масштабністю можуть зрівнятися тільки Бостонський і Чиказький марафони).
 
Розпочався забіг у Стейтен-Айленді, марафонці пробігли по території Брукліна, Квінса, Бронкса і фінішували у Центральному парку на Манхеттені.
 
Перед початком марафону мер Нью-Йорка Майкл Блумберг виступив з промовою, в якій побажав усім учасникам дістатися до фінішу. Потім група місцевих школярів виконала національний гімн Сполучених Штатів. Старт гонці з артилерійських знарядь дали солдати Національної гвардії, після чого вздовж траси зазвучала пісня "Нью-Йорк , Нью-Йорк" у виконанні Френка Сінатри.
 
Першими гонку почали спортсмени на інвалідних візках, через півгодини до них приєдналися жінки-професіонали, а потім у три етапи стартували і інші учасники марафону.
 
Спостерігати за забігом прийшли близько 2 000 000 городян і гостей мегаполіса з багатьох країн світу. У натовпі вболівальників можна було помітити прапори США, Іспанії, Франції, Росії, Перу, Швейцарії, Японії, Кенії та інших держав. Спокій учасників і гостей марафону охороняли тисячі поліцейських. Захід закінчився без пригод.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 

Нью-Йоркський марафон. Підготовка (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: