fbpx
Право

Поліція РФ узаконить використання приватних автомобілів у “живих щитах”

Російське МВС готує новий наказ, що регламентує використання особистих автомобілів громадян для потреб поліції. Про кожному такому факті співробітники правопорядку повинні будуть негайно доповісти керівництву, при поверненні машину сфотографують, а в разі, якщо автомобіль постраждав, власнику запропонують написати заяву про відшкодування збитку.
 
Даний наказ вводиться після випадків використання поліцейськими приватних машини при переслідуванні злочинців, а також при створенні так званих "живих щитів", коли правоохоронці вибудовують заслін з автомобілів, що знаходяться неподалік. Відомі випадки, коли при створенні «живих щитів» наносився збиток не тільки автомобілям, а й самим водіям. Раніше в таких випадках максимум, чого могли домогтися автовласники, – це оформлення протоколу про дорожньо-транспортну пригоду. Причому винним у ДТП визнавався той, за ким женуться поліцейські.
 
Новий наказ Міністерства внутрішніх справ покликаний, у першу чергу, захистити фінансові інтереси громадян, чий транспорт використовують у разі погоні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 

Поліція РФ узаконить використання приватних автомашин у "живих щитах" (відео):

За матеріалами: lifenews.ru

Читайте також: