fbpx
Інновації

«Закордонні паспорти росіян мають стати “патріотичним атласом”», – ЛДПР

Депутат від фракції ЛДПР Михайло Дегтярьов заявив в інтерв’ю російським ЗМІ, що знав про плани ФМС Росії перейти з паперових паспортів на електронні посвідчення особи. Саме тому, запевнив Михайло Дегтярьов, він робив наголос на питання з закордонними паспортами у своєму листі прем’єр-міністру.

Нагадаємо, що сьогодні на офіційному сайті ФМС Росії був розміщений доопрацьований законопроект, в якому пропонується вже через 2 роки повністю відмовитися від видачі громадянам Росії внутрішніх паспортів. Очікується, що реалізація пілотного проекту, мета якого – перехід на 10-річні пластикові картки з чіпами і фотографіями, може початися в регіонах вже через півтора року.

Трохи раніше депутат ЛДПР Михайло Дегтярьов направив листа прем’єр-міністру Дмитру Медведєву, в якому запропонував главі уряду розміщувати на сторінках загальногромадянського російського та закордонного паспортів російський гімн. Крім того, депутат запропонував розміщувати на сторінках паспортів історичні факти і вислови великих людей. За його словами, це потрібно зробити для «патріотичного виховання росіян».

«Я про це і говорив, що з 2015 року внутрішні паспорти в Росії, швидше за все, будуть поступово ліквідуватися. В основному мова в моєму зверненні до Дмитра Анатолійовича Медведєва йде про загальногромадянські і закордонні паспорти. Я тому, зокрема і на латиниці, пропонував йому зробити цікаві висловлювання про Росію, щоб використовувати такий інструмент впливу на іноземців, а також прикордонників, наприклад. Про плани ФМС РФ я прекрасно знав», – запевнив представник ЛДПР.

Михайло Дегтярьов підкреслив, що «пропозиція щодо паспортів» залишається в силі.

«Ми будемо наполягати на тому, щоб закордонний паспорт росіянина став патріотичним атласом», – підсумував парламентарій.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: