fbpx
Новини світу

Михайло Саакашвілі помилує екс-міністра оборони Грузії Бачо Ахалая?

Нещодавно в Грузії відбулися президентські вибори, перемогу на яких здобув Георгій Маргвелашвілі. Повноваження нинішнього глави держави – Михайла Саакашвілі, закінчується 17 листопада і нинішній президент може прийняти ще ряд важливих для політичного життя країни рішень.

У грузинських ЗМІ пишуть про те, що Михайло Саакашвілі помилує колишнього міністра оборони Грузії Бачо Ахалая. Такий висновок був зроблений, виходячи із заяви, зробленої главою держави. Михайло Саакашаілі заявив наступне: «Я далекий від думки, що Бачо не допускав серйозних помилок. Не можна виключати і того, що, можливо, він порушив закон…». Президент, коментуючи розгляд справ проти колишнього міністра оборони, підкреслив, що «…після стількох розслідувань всі звинувачення, представлені прокуратурою суду, виявилися безпідставними, а справа про так званий тюремний бунт – просто ганебна, небезпечна і антидержавна».

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

При цьому Михайло Саакашвілі зазначив, що «…у разі наявності аргументованого вироку щодо двох інших справ я б не став і не зміг би захищати, відповідно, не помилував би його, що ж до вироку, винесеного під великим політичним тиском на підставі свідчень "злодіїв у законі", то тут справа не стільки в особистості самого Бачо Ахалая, а в історії, праві і справедливості».

«Мій обов’язок підписати акт помилування після цього ганебного діловодства та вироку», – резюмує глава держави.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Інформація про те, що сім’я колишнього міністра оборони Грузії має намір звернутися до президента Михайла Саакашвілі з проханням про помилування Бачо Ахалая, з’явилася ще кілька днів тому. У грузинських ЗМІ пишуть про те, що таке звернення до глави держави може бути подано завтра.

Раніше адвокат Бачо Ахалая Георгій Оніані також заявив про те, що представники екс-міністра мають намір звернутися до глави держави з проханням про помилування.

За матеріалами: apsny.ge

Читайте також: