Вашингтон призупинив поставки зброї сирійським бойовикам

Як повідомила швейцарська газета Tages-Anzeiger, посилаючись при цьому на інформаційне агентство DPA, цілком ймовірно, Вільна сирійська армія не отримає більше зброї від американців. Цим кроком Сполучені Штати мають намір примусити опозицію до участі в мирній конференції "Женева-2", наміченої орієнтовно на кінець листопада поточного року.

Цей же факт підтвердив в Аммані кореспонденту DPA командир батальйону Вільної сирійської армії в південній Сирії Абу Ахмед аль-Хурані, який заявив: "На початку жовтня нам повідомили, що США не будуть більше постачати зброю та іншу допомогу Вільній сирійській армії".

Related Post

Сирійська опозиція вельми скептично ставиться до планів США та Росії форсувати мирні переговори про стабілізацію ситуації в Сирії і постійно висуває свої умови, найчастіше, малоприйнятні. Опозиціонери мають намір змусити піти зі своєї посади сирійського президента Башара Асада. У цьому зв’язку на зустрічі, яка відбудеться в Стамбулі 9 листопада, Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил повинна буде прийняти рішення про можливу участь у конференції " Женева-2".

У той же час, експерти припускають, що бойовики, які беруть участь у збройній боротьбі з сирійським урядом, не залишаться без зброї. Її в достатній кількості поставляють Саудівська Аравія та інші держави Перської затоки. На думку спостерігачів, викликає тривогу той факт, що ці арсенали потрапляють не тільки в руки помірної Вільної сирійської армії, а й сунітським екстремістам і джихадистам.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment