fbpx
Політика

Вашингтон призупинив поставки зброї сирійським бойовикам

Як повідомила швейцарська газета Tages-Anzeiger, посилаючись при цьому на інформаційне агентство DPA, цілком ймовірно, Вільна сирійська армія не отримає більше зброї від американців. Цим кроком Сполучені Штати мають намір примусити опозицію до участі в мирній конференції "Женева-2", наміченої орієнтовно на кінець листопада поточного року.

Цей же факт підтвердив в Аммані кореспонденту DPA командир батальйону Вільної сирійської армії в південній Сирії Абу Ахмед аль-Хурані, який заявив: "На початку жовтня нам повідомили, що США не будуть більше постачати зброю та іншу допомогу Вільній сирійській армії".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Сирійська опозиція вельми скептично ставиться до планів США та Росії форсувати мирні переговори про стабілізацію ситуації в Сирії і постійно висуває свої умови, найчастіше, малоприйнятні. Опозиціонери мають намір змусити піти зі своєї посади сирійського президента Башара Асада. У цьому зв’язку на зустрічі, яка відбудеться в Стамбулі 9 листопада, Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил повинна буде прийняти рішення про можливу участь у конференції " Женева-2".

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

У той же час, експерти припускають, що бойовики, які беруть участь у збройній боротьбі з сирійським урядом, не залишаться без зброї. Її в достатній кількості поставляють Саудівська Аравія та інші держави Перської затоки. На думку спостерігачів, викликає тривогу той факт, що ці арсенали потрапляють не тільки в руки помірної Вільної сирійської армії, а й сунітським екстремістам і джихадистам.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: