Турчинов: “Не можна перетворювати Донбас в зону замороженого конфлікту”

Український парламент введе військовий стан на сході України тільки в тому випадку, якщо мирним шляхом звільнити східні області країни не вийде. В такому випадку буде прийнято рішення мобілізувати всі ресурси країни і звільнити Донбас від загарбників. Таку заяву зробив спікер українського парламенту Олександр Турчинов, слова якого наводять українські засоби масової інформації.

«Особисто мені не дуже віриться в те, що терористи мирним шляхом захочуть покинути територію України. Думаю, що вони стануть робити все для того, щоб продовжити агресію проти України і зірвати мирні переговори», – упевнений спікер Верховної Ради Олександр Турчинов.

Крім цього Олександр Турчинов назвав присутність російської армії на сході України прямою військовою агресією. За словами Турчинова, вторгнення військ Російської Федерації не може мати будь-яких правових виправдань.

«При будь-якому форматі розвитку подій всі російські війська повинні вийти з території України. Також російська сторона повинна роззброїти терористичні угруповання», – упевнений спікер парламенту.

Related Post

 Український політик підкреслив, що українські силовики повинні зміцнити свої позиції і перегрупуватися. За його словами, потрібно докорінно змінити тактику, за якою проводиться звільнення Луганської та Донецької областей від російської армії.

«Уздовж державного кордону з Російською Федерацією потрібно створити рубежі активної оборони», – додав він.

На завершення Турчинов зазначив, що українська влада не збирається оголошувати захоплені райони на сході України окупованою територією.

«Ми повинні не оголошувати щось, а звільняти свою землю. Для нас стоїть завдання – не перетворити конфлікт на сході України в заморожений», – підсумував спікер ВРУ.

Leave a Comment