fbpx
Політика

У Росії відзначається скорочення кількості ухильників від служби в армії

Заступник начальника Головного організаційно-мобілізаційного управління (ГОМУ) Збройних сил Росії, генерал-майор Євген Бурдинський розповів кореспонденту газети «Известия», що в порівнянні з весняним призовом цього року, в осінньому кількість ухильників скоротилося більш ніж на чотири тисячі осіб. Якщо весною від служби в Збройних силах Росії ухилялося сім тисяч осіб, то тепер кількість ухильників не перевищує трьох тисяч.

У той же час, за словами відповідального секретаря Комітету солдатських матерів Валентини Мельникової, «ці цифри придумані і насправді ухиляються набагато менше».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«За даними воєнкомів, з якими я спілкуюся, тільки 70-80 осіб у кожному суб’єкті Російської Федерації не отримують повістки. Разом близько шести тисяч по всій Росії. Та й кримінальних справ за статтею про " ухиленні від проходження військової та альтернативної цивільної служби" у нас одиниці», – розповіла Мельникова.

Віталій Цимбал, віце-президент Академії проблем військової економіки і фінансів, член Академії військових наук, також вважає, що Генштаб перебільшує кількість ухильників.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У самого ж Міністерства оборони дві версії причин, які привели в зниження ухильників. У військовому відомстві вважають, що позитивна динаміка пов’язана або з прийняттям закону, що на держслужбу не братимуть тих, хто не відслужив, або з зростанням престижу служби в армії.

За матеріалами: izvestia.ru

Читайте також: