fbpx
Новини світу

Харківський аеропорт тепер може приймати літаки під час поганої видимості

 Міжнародний аеропорт у Харкові отримав офіційний дозвіл приймати пасажирські літаки навіть тому випадку, якщо видимість становить не менше 350 метрів, а висота прийняття рішення 30 метрів.

 За даними сайту Харківської міської ради, злітно – посадкова смуга аеропорту зовсім недавно отримала спеціальний сертифікат, який і описує відповідні норми. Зазначимо, що за колишніми правилами, приймати літаки дозволялося в тому випадку, якщо видимість складає не менше 800 метрів, а висота прийняття рішення 60 метрів. Тепер же, після отримання даного сертифікату, в міській адміністрації сподіваються, що рейси через погану погоду у Харкові будуть рідше скасовуватися.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Додамо, що обладнання, яке дозволяє літакам сідати в харківському аеропорту під час обмеженої видимості, було встановлено ще в минулому році в рамках підготовки до Євро -2012.

 Нагадаємо, що 26 жовтня по всій Україні виникли затримки авіарейсів. Тоді причиною затримок став сильний туман. Найбільше незручності відчували пасажири в київському національному аеропорту «Київ».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Паралізована работа аеропорту в Донецьку (відео):

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: