fbpx
Політика

У президента немає плану «Б» на випадок непідписання Угоди про асоціацію з ЄС, – радник Януковича

 У президента України Віктора Януковича в даний момент немає плану «Б», який буде застосований у разі непідписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом у цьому році. Про це повідомила радник президента України з питань конституційно – правової модернізації Марина Ставнійчук.

 Марина Ставнійчук також прокоментувала інформацію про можливе перенесення підписання Угоди про асоціацію з ЄС на 2014 рік. За її словами, зараз таку можливість в адміністрації президента України навіть не розглядають. У президента, підкреслила вона, розраховують встигнути з виконанням зобов’язань до початку Вільнюського саміту в листопаді.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Україна, власне, сьогодні працює і серйозно працює. Влада динамічно працює над тими зобов’язаннями, які були взяті з точки зору асоціації з ЄС на Вільнюському саміті. Також працюють над виконанням тих завдань, які стоять перед Україною», – заявила Ставнійчук.

 На її думку, є свідчення того, що Україна динамічно і наполегливо працює над тими питаннями, які їй потрібно вирішити до початку Вільнюського саміту. Зокрема, це розгляд у Верховній Раді законопроекту щодо посилення незалежності суддівського корпусу, законопроект про прокуратуру, внесення в Раду законопроекту щодо вдосконалення виборчого законодавства.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Крім того, Марина Ставнійчук упевнена в тому, що в України ще є якийсь час, щоб встигнути виконати свої зобов’язання перед Європейським союзом.

 «Таким чином, на сьогодні в Україні стоїть завдання виключно плану "А" – все-таки відпрацювати всі позиції, які пов’язані з підписанням Угоди про асоціацію», – підсумувала радник Януковича.

 Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію з ЄС вже в листопаді, – під час саміту у Вільнюсі.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: