fbpx
Міжнародна економіка

У Москві відкриють дві нові станції метро

 Як повідомив заступник московського мера з питань будівництва Марат Хуснуллін, днями, четвертого чи шостого листопада, в російській столиці на «фіолетовій» гілці метрополітену відкриють дві нові станції – "Лермонтовський проспект" і "Жулебіно".

 Зараз по тунелях курсують поїзди і технічно обидві станції вже готові, проте за правилами по них повинні ходити пробні поїзди без пасажирів. Марат Хуснуллін спростував інформацію, що з’явилася недавно в деяких російських засобах масової інформації про те, що в результаті дощів тунель нібито затопило, і саме через це відкриття затримується.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Він пояснив, що подібні протікання бувають на багатьох станціях метро, але це робоча ситуація, а не ПП. Крім того, заступник мера повідомив, що столична влада для будівництва московського метро має намір запрошувати будівельні компанії з СНД.

 Зокрема, вже відомо, що ділянку "жовтої" гілки будуватимуть компанії з України, Білорусі та Азербайджану. За словами Хуснулліна, останнім часом московське метро будується з великою швидкістю і без сторонньої допомоги не обійтися. "Генеральним підрядником виконання робіт з будівництва метро виступає "Мосінжпроет", а залучені компанії працюють на субпідряді", – пояснив заступник мера.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: