Російські пенсії будуть вимірювати в балах

 Голова Мінпраці Максим Топілін в режимі відео – конференції розповів журналістам і представникам регіонів про новий механізм нарахування пенсій. За словами міністра, розміри виплат будуть вимірюватися не в рублях, а в балах, а їх нарахування буде тепер прямо залежати від стажу і зарплати.

 За запевненням міністра, завдяки новій формулі розмір пенсій стане більшим. Для того, щоб набрати максимальні 10 балів за рік, громадянину доведеться заробляти не менше 45 тисяч рублів на місяць.

 "Десь до 2020 року буде обкладатися страховими внесками і відповідно потрапляти в пенсійні права заробітна плата десь до мільйона. Ця сума буде потрапляти під страхування і формування пенсійних прав", – повідомив міністр праці і соціального захисту РФ Максим Топілін.

Related Post

 Він повідомив, що стане вигідніше працювати довше, не звертаючись за пенсією, і якщо відкласти вихід на пенсію на п’ять років, вона збільшиться приблизно на 50 відсотків, а якщо на десять, то вдвічі. У той же час, замість необхідних зараз п’яти років стажу, для виходу на пенсію буде потрібно 15 років, однак цей захід буде вводитися поступово до 2025 року.

 Втім, у нинішніх пенсіонерів усе залишається без змін.

Російські пенсії будуть вимірювати в балах (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment