fbpx
Політика

Російські пенсії будуть вимірювати в балах

 Голова Мінпраці Максим Топілін в режимі відео – конференції розповів журналістам і представникам регіонів про новий механізм нарахування пенсій. За словами міністра, розміри виплат будуть вимірюватися не в рублях, а в балах, а їх нарахування буде тепер прямо залежати від стажу і зарплати.

 За запевненням міністра, завдяки новій формулі розмір пенсій стане більшим. Для того, щоб набрати максимальні 10 балів за рік, громадянину доведеться заробляти не менше 45 тисяч рублів на місяць.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 "Десь до 2020 року буде обкладатися страховими внесками і відповідно потрапляти в пенсійні права заробітна плата десь до мільйона. Ця сума буде потрапляти під страхування і формування пенсійних прав", – повідомив міністр праці і соціального захисту РФ Максим Топілін.

 Він повідомив, що стане вигідніше працювати довше, не звертаючись за пенсією, і якщо відкласти вихід на пенсію на п’ять років, вона збільшиться приблизно на 50 відсотків, а якщо на десять, то вдвічі. У той же час, замість необхідних зараз п’яти років стажу, для виходу на пенсію буде потрібно 15 років, однак цей захід буде вводитися поступово до 2025 року.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Втім, у нинішніх пенсіонерів усе залишається без змін.

Російські пенсії будуть вимірювати в балах (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: