fbpx
Політика

НАТО почало великомасштабні навчання в Польщі та Прибалтиці

 У суботу Північноатлантичний альянс почав великомасштабні військові навчання на територіях Польщі та країн Прибалтики. Згідно зі сценарієм навчань, якась країна пред’являє територіальні претензії до Естонії і військовим шляхом захоплює частину її території. НАТО ж, в рамках системи колективної оборони, відправляє в регіон свої війська. Метою проведеного навчання є демонстрація можливостей Альянсу діяти в районах кордону з Росією.

 Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен повідомив, що в навчаннях братимуть участь військові підрозділи України та Фінляндії, це дасть можливість цим країнам приєднатися до ротації частин у складі сил швидкого реагування Альянсу в 2014 році. Маневри триватимуть до сьомого листопада і в них задіяно сім тисяч осіб, а також танки, авіація і флот.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу за підсумками засідання ради Росія – НАТО в Брюсселі, заявив, що сторонам не вдалося прийти до згоди щодо спільної роботи з протиракетної оборони. За словами голови МО РФ, Росія виступає за взаємовигідну співпрацю в цій сфері, проте представники НАТО не дають гарантій того, що «американська система ПРО не буде використана проти російських сил ядерного стримування».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: