fbpx
Політика

АНБ вело стеження за закордонними лідерами на прохання американських політиків

Глава Агентства національної безпеки (АНБ) США Кіт Александер зробив гучну заяву, в якій повідомив, що відомство займалося стеженням і збирало дані про переговори зарубіжних лідерів за запитами американських чиновників. Ця заява опублікована на веб-сайті британської газети The Guardian.

"Розвідслужби не виступають ініціаторами тих чи інших дій. З запитами до них звертаються політики", – заявив Кіт Александер в ході обговорення ситуації навколо передбачуваної діяльності американських спецслужб в Європі в раді з міжнародних відносин у місті Балтімор.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Глава АНБ повідомив, що до його відомства зверталися високопоставлені представники американських дипмісій за кордоном.

Раніше і глава Держдепу Джон Керрі визнав, що американські спецслужби зайшли занадто далеко в шпигунстві за іншими країнами, зазначивши, що дуже часто ця діяльність здійснювалася без відома президента Барака Обами і його адміністрації.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У той же час, Кіт Александер продовжує стверджувати, що діяльність АНБ важлива, тому, що дозволяє захистити від різних загроз не тільки американців, а й жителів європейських країн.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: