fbpx
Міжнародна економіка

Lockheed Martin працює над створенням нового гіперзвукового бомбардувальника

Skunk Works, підрозділ корпорації Lockheed Martin, озвучило свої плани щодо створення ударного гіперзвукового бомбардувальника SR-72. «Після довгого мовчання компанія озвучила плани щодо створення недорогого ударного гіперзвукового бомбардувальника, першу демонстрацію якого можна очікувати в 2018 році.

Повідомляється, що цей двомоторний літак повинен буде досягати швидкості в шість махів, що в два рази швидше за попередню модель (SR-71)», – повідомляє видання The Aviationist.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Там же повідомляється, що конструктори планують поєднати в одному літаку ударні і розвідувальні функції. Зовнішній вигляд SR -72 змушує згадати про квітневу статтю, опубліковану Lockheed Martin, в якій розповідалося про розробки заміни SR -71, що йдуть з 60- х років.

При цьому, як наголошується у виданні The Aviationist, нове покоління літаків-розвідників США буде принципово відрізнятися від російських ПАК ДА (перспективний авіаційний комплекс дальньої авіації).

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Новий стратегічний бомбардувальник ПАК ДА повинен надійти на озброєння російських ВПС з 2020 року. За заявою розробників, він буде вирішувати завдання Ту-160, Ту-95МС і Ту -22.

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: