fbpx
Економіка

Росія запідозрила м’ясокомбінат з Івано-Франківська в поставках «небезпечної продукції»

 Івано – Франківський м’ясокомбінат опинився в списках постачальників продукції до Митного союзу відразу під двома номерами. Як стало відомо, у зв’язку з цим в Россільгоспнагляді попросили колег з Білорусі пояснити, як таке могло статися.

 «Ми будемо розбиратися з колегами з Білорусі, чому Івано – Франківський м’ясокомбінат опинився в списках їх постачальників під іншим номером, такого не повинно бути», – повідомив голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.

 За словами Сергія Данкверта, зараз і в російських, і в білоруських списках постачальників номер у підприємства повинен бути один. Як стверджує голова Россільгоспнагляду, «подвійна нумерація» у списку постачальників може привести до ввезення в країни Митного союзу потенційно небезпечної продукції.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Він зазначив, що в даний момент продукція Івано – Франківського м’ясокомбінату з причини виявлених порушень знаходиться під посиленим контролем. Однак навіть якщо Росія введе обмеження на його продукцію, Івано – Франківський комбінат зможе продовжити експорт продукції за «білоруським списком», де він перебуває під іншим номером.

 Сергій Данкверт додав, що білоруські колеги надали Івано – Франківському м’ясокомбінату «режим розширеного виду діяльності». Голова Россільгоспнагляду вважає, що введення такого режиму може бути можливим лише після узгодження між ветеринарними службами країн Митного союзу.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 «Ми такого режиму не схвалювали», – підкреслив він.

 Голова Россільгоспнагляду впевнений, що подія непорозуміння є «хитрощами перехідного періоду при формуванні Митного союзу».

 Нагадаємо, що наприкінці жовтня російська сторона попросила Україну надати ветеринарну частину Угоди про асоціацію з Євросоюзом. За словами Кремля, це дозволить провести оцінку ризиків для російського ринку.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: