fbpx
Футбол

ФІФА боротиметься з расизмом на ЧС-2018 у Росії

 ФІФА разом з оргкомітетом чемпіонату світу-2018 готують спеціальні заходи, основна мета яких – протидія расизму.

 Зазначимо, що в програму підготовки будуть включені антирасистські і антидискримінаційні ініціативи. Представники ФІФА відмовилися коментувати нещодавні інциденти, які пов’язані з проявами нацизму і расизму з боку фанатів російських клубів. Нагадаємо, що такі інциденти мали місце на матчах Кубку Росії і Ліги чемпіонів.

 У ФІФА заявили, що обидва зазначених матчі не підпадають під юрисдикцію організації. Зокрема, мова йде про матч групового етапу Ліги чемпіонів ЦСКА«Манчестер Сіті», в якому фанати армійців «відзначилися» образою на расовому грунті хавбека «городян» Яя Туре, а також про матчі Кубку Росії «Шинник» – «Спартак», під час якого на трибуні москвичів з’явилася свастика.

 «Програма підготовки до чемпіонату світу 2018 року, яка розробляється місцевим оргкомітетом разом з ФІФА, включатиме антирасистські і антидискримінаційні ініціативи. Створення робочої групи Йозефом Блаттером у березні цього року було основним моментом безперервної боротьби ФІФА проти дискримінації», – розповіли в організації.

 За матеріалами: sport -express.ua

Читайте також: